Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2009 13:56 - Нови свойства на водката
Автор: vladandrei Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3069 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.12.2009 14:08


image

Водката
причинява много по- слаб махмурлук, от алкохолни напитки с подобна сила, като уискито например.  До такъв извод достигна група учени от САЩ, след поредица експерименти върху доброволци.
Както съобщава "Интерфакс”, изследването проведено от сътрудници на  Университета "Браун" в щата Род-Айлънд. Те са отбрали 95 доброволци, на които са давали водка и американски сорт уиски бърбън, който се приготвя от царевица. След употребата на алкохолните напитки се е оценяла способността на тези хора да изпълняват поставените им задачи.
Опитите продължили три дни.
Първата вечер учените я посветили на "аклиматизация". След бурни излияния, участниците в проекта признали, че им е било тежко да работят, само че махмурлука след уиски се е озакал по- лош.
На втория ден добровлците били разделени на две групи. В едната употребявали само водка, а във втората – само бърбън. При това и двата алкохола били употребявани в значителни количества. На сутринта резултатите се потвърдили. Тези, които пили уиски се оплаквали от по-силно главоболие, гадене, жажда и умора, от тези които пили водка. Въпреки това способността на участниците в двете групи да се фокусират върху нещо била еднаква.
На третия ден на участниците в  експеримента разрешили да смесват спиртни с безалкохолни напитки. На следващото утро изследователите замерили изводите и отбелязали, че общата картина не се е изменила. След употребата на уиски отново се  оказало, че махмурлука е доста по- тежък. Освен това при всички подопитни, се е фиксирало забавяне на реакциите за съществен период от време след  изтрезняването.
Учените предполагат, че разликата в степента на  махмурлука след водка и уиски се обяснява с наличието в американския бърбън на значително количество странични продукти на ферментацията. Професор Дамарис Рохзенау уточнява, че в тази разновидност на  спиртната напитка се съдържат елементи на ацетон и танин.
Извод: Внимавайте какво пиете, че може и да ви е приятно на момента, а после... после ще има изрази като "тая глава не е моя, искам да я върна на собственика й, който си я познава да си я вземе" и "как може да съм такава свиня, това просто не е човешко, дет` ми се случва сега".
Наздраве!


Тагове:   нови,   водка,   уиски,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930