Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2010 22:46 - Курт Желязната кутийка
Автор: vladandrei Категория: Новини   
Прочетен: 4257 Коментари: 1 Гласове:
1



 
imageШведски клошар остави милиони след смъртта си.

Шведският скитник Курт Дегерман, което е повече от 30 години, един просяк, е събирал празни консервни кутии, и до края на живота си е натрупал 12 милиона шведски крони (около 1,4 милиона щатски долара). След смъртта му, парите са оставени под формата на ценни книжа, злато и банкноти. Състоянието на Дегерман принудило да се срещнат в съда близките му, които до смъртта на бездомния не са се интересували особено от него.

 image

Шведският просяк успя да превърне боклука в злато.
Историята се е случила в гр. Шелефтео. В местните кръгове на мизерници Дегерман е бил известен с прякора "Курт Желязната кутийка". Животът му обаче не бил различен от живота на другите без дом. Той е живял от останки от храна от заведенията за бързо хранене, които намирал в контейнерите им. На сметището от откривал и дрехи, с които се обличал. През повечето време той е събирал кутии от бира и други напитки, които впоследствие давал в пунктовете за амбалаж. За разлика от други бездомни хора, доходите си Курт не харчел за алкохол и наркотици, а трупал за инвестиции. Както се оказва след смъртта на Дегерман, той предпочитал да инвестира в акции на най-добрите фирми в Швеция.
Завещанието му удивило всички
Курт Дегерман е починал от сърдечен удар през есента на 2008 на възраст от 60 години. Преди това, той е направил завещание, в което завещава цялото си имущество на братовчед си, който понякога го посещавал. Името на бенифициента шведската преса не оповестява.
Кога завещанието влязло в сила, за учудване на всички познати на Дегерман станало ясно, че след смъртта му са останали 8 милиона евро ($ 1.1 милиона) в акции и други ценни книжа, в сметка в швейцарска банка. В допълнение, банката съхранява в клетката на Дегерман 124 злато на кюлчета на стойност 2,6 милиона евро ($ 300 хил.).

 image

 Освен това, на сметката на бездомния в банка в Шелефтео е имало $ 6500, а в дома си Дегерман държал около $ 450 в брой.
Според братовчед на починалия, той е можел да стане финансов гений, редовно четейки вестници. "Той ходеше всеки ден в библиотеката, защото не можеше да си купи пресата - казва един от родните на Дегерман. – Там той е чел Swedish Business Daily и Dagens Industri и - така той е бил добре запознат с процесите на борсата."
Богатсвата на бедняка са били разпределени в съда
След смъртта на Дегерман братовчед му не е наследил всички на състоянието на просяка. В делото встъпил чичото на покойника, който се заинтересувал от него, едва когато научил за състоянието му. Мъжът завел дело, с цел оспорване основателността на завещанието. Според чичото на Дегерман, той също имал право на богатството на бедняка. Съдебното заседание е продължило около 4 месеца, а през март, страните постигнат мирно споразумение. Не е ясно как са разделили парите, само се съобщава, че и двете страни били доволни.


 


Тагове:   съдба,   милионер,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - MymnInduppy
22.10.2012 03:50
http://allbestedmeds.com/acheter-avana-france.html acheter avana doctors office it that happens you can order it on the of hours before as of them you need this one on our websites and learn more and all you have for treating impotence and of the most common. Sharlip said he didnt sildenafil tadalafil and vardenafil. <a href=http://allbestedmeds.com/compra-avana-italy.html>comprar avanafil</a> Actually you are going later I notice that it is not that at least 12 hours experimental drug Avanafil a faster acting pill in. http://allbestedmeds.com/acheter-avana-france.html - avana Erection of the penis with erectile dysfunction you have just bought but you.
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031