Постинг
28.10.2010 23:24 -
Скумрия а-ла "студено пушена"
Днес попаднах на тази рецепта в един руски сайт и реших да я преведа, та и вие да й се насладите. Заслужава си!
Трябват ни:
риба
две купчинки обелки от лук
1 литър вода
3 суп. лъжички сол
1.5 суп. лъжички захар
авторката е добавила малко течен пушек, но е отбелязала, че той не е задължителен елемент
1/2 суп. лъжичка черен чай
малко олио
Рибата се размразява предварително...
Подготвяме всичко за маринатата - черния чай
- солта
- захар
- малко течен пушек (не е задължителен)
- малко олио
Размесваме съставките.
Закипяваме литър вода.
Всички подготвени съставки се изсипват в тенджерата с кипящата вода
и се остявят да поврат няколко минути.
В това време от празна бутилка се отрязва горната част (малко под гърлото)
Ще се солят по този начин само две от рибите, които виждате на картинката, другите две - те се приготвят по друга рецепта, която ще публикувам друг ден
Отрязват се главите и рибите се слагат в... бутилката
Маринатата трябва да поизстине малко...
Да се процеди....
и да се излее в бутилката
Рибата трябва да бъде напълно в маринатата.
Когато тя съвсем изстине,
тя се покрива с фолио и се поставя за 3 дни в хладилника.
Неусетно минават тези три дни...
Изваждаме от бутилката рибката
Рибата е необходимо да се завърже за опашката и да се отцеди от излишната течност за 30-40 мин.
След 40 мин. ...
Вече с чиста съвест можем да си направим една картофена салатка и... кой каквото пие... :)
Трябват ни:
риба
две купчинки обелки от лук
1 литър вода
3 суп. лъжички сол
1.5 суп. лъжички захар
авторката е добавила малко течен пушек, но е отбелязала, че той не е задължителен елемент
1/2 суп. лъжичка черен чай
малко олио
Рибата се размразява предварително...
Подготвяме всичко за маринатата - черния чай
- солта
- захар
- малко течен пушек (не е задължителен)
- малко олио
Размесваме съставките.
Закипяваме литър вода.
Всички подготвени съставки се изсипват в тенджерата с кипящата вода
и се остявят да поврат няколко минути.
В това време от празна бутилка се отрязва горната част (малко под гърлото)
Ще се солят по този начин само две от рибите, които виждате на картинката, другите две - те се приготвят по друга рецепта, която ще публикувам друг ден
Отрязват се главите и рибите се слагат в... бутилката
Маринатата трябва да поизстине малко...
Да се процеди....
и да се излее в бутилката
Рибата трябва да бъде напълно в маринатата.
Когато тя съвсем изстине,
тя се покрива с фолио и се поставя за 3 дни в хладилника.
Неусетно минават тези три дни...
Изваждаме от бутилката рибката
Рибата е необходимо да се завърже за опашката и да се отцеди от излишната течност за 30-40 мин.
След 40 мин. ...
Вече с чиста съвест можем да си направим една картофена салатка и... кой каквото пие... :)