Постинг
07.05.2011 13:29 -
Муджадара
Днес попаднах на тази рецепта, видя ми се доста интересна и лесна за приготвяне. В момента в кухнята тече трескаво приготвяне на ястието. И така, да пристъпим към описанието.
На нас ще са ни нужни следните продукти:
1 ч. чаша леща.
1 ч. чаша ориз.
3.5 ч. чаши вода.
4 големи лука.
1 ч. лъжичка кимион.
1 ч. лъжичка сол.
0.5 ч. лъжичка черен млян пипер.
Олио
Нарязвяме лука на полумесеци.( на кръгчета, а после ги делим на две) (трябва да сме политкоректни, нали ;) )
Половината (2 лука) запържете в олиото до златист цвят.
Добавете лещата, солта, пипера и вода.
Задушете на бавен огън, покривайки тигана с капак, 20 минути.
След като изтекат 20-те минути, се добавя ориза и кимиона.
Всичко трябва да се разбърка добре и да се задушава за още 20 минути.
Докато ястието се готви, запържете другия лук до златист цвят.
Когато ястието е готово, поднесете го с запържения лук отгоре и с кисело мляко или сметана. Украсете с някаква зеленинка.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!
На нас ще са ни нужни следните продукти:
1 ч. чаша леща.
1 ч. чаша ориз.
3.5 ч. чаши вода.
4 големи лука.
1 ч. лъжичка кимион.
1 ч. лъжичка сол.
0.5 ч. лъжичка черен млян пипер.
Олио
Нарязвяме лука на полумесеци.( на кръгчета, а после ги делим на две) (трябва да сме политкоректни, нали ;) )
Половината (2 лука) запържете в олиото до златист цвят.
Добавете лещата, солта, пипера и вода.
Задушете на бавен огън, покривайки тигана с капак, 20 минути.
След като изтекат 20-те минути, се добавя ориза и кимиона.
Всичко трябва да се разбърка добре и да се задушава за още 20 минути.
Докато ястието се готви, запържете другия лук до златист цвят.
Когато ястието е готово, поднесете го с запържения лук отгоре и с кисело мляко или сметана. Украсете с някаква зеленинка.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!
Агнешно с ориз и зелен лук за Гергьовден
Агнешко с ориз и зелен лук за Гергьовден
Агнешко с ориз и зелен лук за Гергьовден
Агнешко с ориз и зелен лук за Гергьовден
Агнешко с ориз и зелен лук за Гергьовден
Следващ постинг
Предишен постинг