Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2010 22:29 - Ученик изобрети ново оръжие
Автор: vladandrei Категория: Технологии   
Прочетен: 3533 Коментари: 0 Гласове:
3




image
От изобретената от младия жител на Уфа електромагнитна пушка, която по своите показатели превъзхожда снайпера, се е заинтересувало Министерството на отбраната на Русия.
За гениалното изобретение на ученика от 8-ми клас Максим Котелников го е вдъхновила телевизионна програма, в която се е разказвало за подобен вид оръжие, което се използва в САЩ и Корея.

С какво ние сме по-лоши”— помислил си ученикът. И започнал да прилага своята идея в реалността. За създаването на оръжието му е струвала една година. За основа той е използвай строшена пушка – играчка, която е взел от свой приятел. По- нататък започнал ръчно оформяне на детайлите. Пушката тежи около 6 (шест) килограма и стреля със специални патрони, които трябва да се намагнитизират предварително.
Това оръжие е перспективно с това, че може да стреля без звук, без откат, без искри при изстрел. Сега нито един снайпер не може да направи товаразказва с гордост на Life news Максим Котелников. – Аз създадох своя собствена система, която нарекох “Система на ядрото”. В основата му съм положил принципа на намотката. Пушката работи само с електричество. Куршума набира скорост мигновено.”
image 

Своето изобретение Максим показал на учителя по физика. Той отправил «младия талант» в Санкт-Петербург на форума «Молодые интеллектуалы России» (“Млади интелектуалци на Русия").

15-годишният младеж е заел там първо място и е получил покана за практика. Той ще я мине под ръководството на учените от Министерството на отбраната на Русия. За един месец практика в северната столица на страната, Максим Котелников е длъжен да създаде три опитни екземпляра от “Електромагнитно снайперско оръжие”.

Източник:
http://nnm.ru/blogs/dusty74/shkolnik_izobrel_novyy_vid_boevoy_vintovki/

 


Тагове:   оръжие,   ново,   бъдеще,   технология,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031